13 часа - протест срещу правителството

Мисия Варна

26-12-2013, 12:20

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Българи, живеещи в чужбина, са сред организаторите

За 13 часа днес е насрочен "Общобългарски протест - Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!" Той е организиран по инициатива на българи, живеещи в чужбина, които използват коледните празници, за да се включат в протестите тук. Във Варна сборният пункт е пред Общината. 

Протестът е днес ще проведе в над 30 града в страната и чужбина, твърдят организаторите от Протестна мрежа и ДАНСwithmeGlobal.

Това е кулминация на инициативите на българите в чужбина от юни до сега в подкрепа на протестите в България срещу политиката на правителството на Пламен Орешарски и настоящото Народно събрание, секазва в съобщение на Протестна мрежа.

В София протестът ще включва две шествия - традиционното, което ще тръгне от Орлов мост в 14 часа и ще срещне пред Народното събрание българите от чужбина, които се събират в 15 часа на площада пред БНБ.

На фейсбук-страницата за варненския протест участие са потвърдили около 250 души. Там четем:

"Следейки действията на този кабинет за последните 6 месеца, ние смятаме, че той не работи в интерес на гражданите на България, а е плод на задкулисни договорки между шепа олигарси и политици, желаещи единствено лично да се облагодетелстват от властта.

Варненци ще се обединим и ще дадем нашия принос към общонационалния протест, обявен за 26-ти в много градове в България и чужбина. Протестът ни е не е обвързан с никоя партия, а е израз на гражданското ни самосъзнание и съзнанието, че заслужаваме да живеем в по-добра държава и заслужаваме по-добри политици".