Как Коледа може да ви скара?

Животът

23-12-2013, 11:06

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

При отварянето на подаръците може да настъпи Третата световна война

Наред с мръсните чорапи по пода, отворения капак на тоалетната чиния и безмилостното за мъжете обикаляне по магазини, Коледа е още една причина за семейни скандали.

Коледа повдига много въпроси, що се отнася за организацията за празника, и всичките отключват искрата на поредния спор.

ТЯ: Тази година сме при нашите на Коледа?
ТОЙ: Какво? Искаш да ме убиеш ли... да умра от скука и ужасна храна?
ТЯ: Миналата година бяхме у вас...
ТОЙ: И си беше супер!
ТЯ: Е че как иначе, нали си мамино синче и те глезят и гледат като писано яйце... А и как да не се “влюбиш” в липсата на каквито и да са традиции и празничност? Нали има огромен гювеч с мръвки за синчето... какво повече да искаш на Коледа?
ТОЙ: Ооо... я стига. Отивай тогава да си празнуваш с вашите, на Коледа аз съм вкъщи... при мама, да си ме глези... ти като не ме глезиш!

На Коледа нещата лесно загрубяват и от простичък спор къде ще сте за празниците и, обичайният проблем, как да бъдете заедно и да огреете навсякъде, се ражда грандиозен скандал кой бил глезен, скучен, несериозен, егоист и прочие. И за да не повтаря всяка година един и същи трагикомичен сценарий, много двойки решават да празнуват сами или просто събират и роднините си заедно, за да няма сърдити.

Ако пък въпросът къде ще сте на Коледа не буди конфликти, няма място за спокойствие, защото идва ред на приготвянето на багажа и пътуванията.

“Аз махам, тя слага, аз махам, тя слага...”
ТОЙ: Да не би да се изнасяме завинаги? Защо ни е всичкия този багаж? Няма да ползваш и 50% от всичко, което искаш да вземеш!
ТЯ: Да не го носиш на ръце? Какъв ти е проблемът?

Но дори и след като куфарите, саковете, раниците, чантите и чантичките с всичко “необходимо” са готови, идва ред на товаренето в колата и споровете кое как да се намести, кое било чупливо, така не се подреждало, иначе не ставало. А когато и тази фаза приключи и Дядовата ръкавичка се се отправи на път, идва ред на спора чия е вината за късното тръгване, което въобще не се е предвиждало в плана.

А най-забавното е, когато въпреки целия този багаж, има нещо забравено и важно. И тогава се започва спора чия задача е била грижава въпросното нещо да се натовари в колата.

И когато си мислите, че бурята е отшумяла и идва ред на най-забавната част – отварянето на подаръците, настъпва Трета световна война, но не защото има недовлни от коледните си подаръци, а просто защото половинката ви е разбрал колко струват те и с ужас пресмята броя на подаръците, които сте купили, и общата им цена.