Феърплей - 21 години приятелство

Спорт

22-12-2013, 19:33

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Феърплей със звездна селекция за "Модера къп 2013"

Футболистите на първата частна школа по футбол отново заедно по Коледа

Футболистите на първата частна футболна школа Феърплей се събраха отново заедно на традиционно празненство по случай Коледните и Новогодишните празници. Създателят на академията Иван Петров, който е легенда на Спартак Варна, отново събра своя отбор, спечелил Аматьорската купа на България. "Феърплей - това е 21 години приятелство", споделиха пред Varnautre.bg футболистите от първата частна футболна академия.

На 1 септември преди 21 години Петров основава първата частна академия по футбол "Феърплей". Той събира деца от Варна и региона и започва да ги учи на най-великата игра на терена под Аспарухов мост. Освен формации във всички детско-юношески възрасти, е създаден и представителен тим на клуба, който години наред участва в Североизточна В група, а в един полусезон - и в Б група. През 2000 година "Феър плей" става аматьорски шампион на България. Най-известните кадри на школата са Иван Найденов, Живко Бояджиев, Тодор Радомиров, Венци Маринов и Христо Николов-Бучи, които играят в А група. Бойко Косев - Бобеца, Николай Ненков - Касата, Борис Трендафилов, Андрей Андреев пък са състезатели по футзал, с многократни шампионски титли и национали в този спорт през годините. Събитието уважиха още Иван Караджов, Димо Атанасов, Иван Викторов и др.

През 2005 г. Феърплей губи базата си и престава да съществува, но легендата остава жива и се предава на поколенията. За 13 години в клуба са тренирали около 1000 деца.