Варненските пожарникари с нова екипировка

Мисия Варна

19-12-2013, 16:38

Снимка:

ОД на МВР-Варна

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

По случай 135-ата годишнината от създаването на формированието на пожарната във Варна

30 нови шлема и очила, 76 трудногорими качулки и 70 броя пожарникарски ръкавици на обща стойност близо 20 000 лева получи екипът на Варненската пожарна. Дарението, осигурено от община Варна, бе връчено от кмета Иван Портних, по повод 135-ата годишнината от създаването на формированието на пожарната в морския град.

„Преди няколко месеца по време на среща с вас поставихте въпроса за недостига на лични предпазни средства и ние обещахме помощ. Днес изпълнихме този ангажимент. Благодаря и на общинския съвет за съдействието. Пожелавам ви безопасен  труд ”, заяви кметът при връчването на дарението.

„Община Варна винаги е била съпричастна към проблемите на Пожарната. И тази година, след като беше запознат с нуждата от защитни средства, бяха предприети нужните мерки и ни бе протегна ръка”, благодари началникът на РЗ ПАБ комисар Тихомир Тотев.

„В един тежък момент за нас помогнаха с тези лични предпазни средства, въпреки че това не е общинско задължение! Надявам се и занапред да си сътрудничим все така успешно“, каза Красимир Костов, председател на Синдикалната организация на служителите на МВР – Варна.

Честването на пожарната уважиха още председателят на ОбС – Варна Иван Луков, зам.-началникът на Военноморска болница– д-р Константин Герганов, директорът на Центъра за подготовка по пожарна безопасност комисар Петър Колев и управителят на фирмата-доставчик на предпазните средства – Димитър Александров, областният управител Иван Великов.