Григор Димитров е спортист №1 на ССК Черно море за 2013 г.

Спорт

19-12-2013, 09:03

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За отбор на годината в колективните спортове бе избран баскетболният Черно море-Порт Варна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе избран за спортист №1 на сдружението на спортните клубове Черно море за 2013 г. Гришо завърши годината като №23 в световната ранглиста, участва и в националния отбор на България в турнира за купа “Дейвис”. Церемонията по награждаването се проведе в клуб “Приятели” на ДКС-Варна, като тенисистът не присъства на награждаването.

От ССК Черно море определиха и деветима подгласници на Григор. Това са Владимир Урумов (вдигане на тежести, втори на държавното за мъже и трети на европейското за юноши до 23 години, треньор Живко Томов), Димитър Дечев (плуване, злато на 50 м св. стил; 2 сребърни медала на 100 м св. стил и 50 м делфин; бронзов медал на 100 м св. стил от ДП за мъже, Никола Петров), Драгомир Пеев (спортна гимнастика, участник на ЕП, 12-и отборно в Световната купа за мъже, повече от 20 медала от ДП и Купа България, Тодор Тодоров), Душко Благовестов (седми на ЕП за младежи, злато на ДП, Димчо Савов), Красимира Кръстева (лека атлетика, два бронза на балкански първенства, 4 златни медала на ДП, Иванка Тихова), Мариела Николова (ветроходство, злато на БП, злато на ДП, Александър Минков), Марио Терзиев (модерен петобой, десети отборно на ЕП за юноши, държавен шампион, Георги Михайлов), Мариян Савов (бокс, злато на държавно, Димчо Савов), Стоян Енев (вдигане на тежести, пети на европейско, шампион на ДП Живко Томов).

За отбор на годината в колективните спортове бе избран баскетболният Черно море-Порт Варна, а за тим №1 в индивидуалните – гимнастиците на “Интерком груп-Черноморски юнак”.