Поредна крадла от Игнатиево се спаси от затвора

Крими

18-12-2013, 17:08

Снимка:

© Фейсбук/Хвани джебчийка, спаси турист!

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За кражба в автобус дадоха условна присъда

22-годишната Е. Петрова от Игнатиево получи наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Поредната крадла се отърва с условна присъда. 

На 24 октомври, около обяд, в автобус по линия 148, Петрова свила дамски портфейл с пари, дебитни и кредитни карти. Стойността на откраднатото е 45 лева. Кражбата е извършена в пиков за придвижване момент, когато в автобуса е имало много пътници, а пострадалата е пътувала правостояща на стъпалата край една от вратите на превозното средство. По това време цивилни полицейски служители изпълнявали служебните си задължения в района на Червения площад, когато разпознали сред слизащите пътници лице от криминалния контингент по линия на джебчийските кражби – 22-годишната жена. Поискали й личните й документи и я попитали дали държи чужди вещи, при което подсъдимата повдигнала връхната си дреха и изкарала запасан в панталона си дамски портфейл.
Е. Петрова е осъждана като непълнолетна за джебчийска кражба в съучастие. Съдът потвърди наложената на подсъдимата мярка за неотклонение „подписка“.