Данаил Папазов: Ще поскъпнат жп билетите от София до морето

Новините

18-12-2013, 16:51

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Вече са рехабилитирани и изградени над 218 километра железопътни линии, а повече от 140 километра магистрали са пуснати в експлоатация

Догодина ще поскъпнат жп билетите от София до морето. За останалите направления не се предвижда увеличение на цената, съобщи транспортният министър Данаил Папазов пред БНР. По думите му финансовото състояние на БДЖ е по-добро в сравнение с очакванията, които е имало в началото на годината. Министър Папазов присъства на годишния отчет за изпълнението на Оперативна програма "Транспорт", която той определи като най-добре работещата у нас:
"Можем да отчетем, че сме договорили почти цялата налична финансова помощ от 2 милиарда евро, разплатили сме на бенефициентите близо един 1,1 млрд. евро, който е повече от 50 процента от средствата. От тях вече 770 милиона евро се върнаха в националния бюджет. Вече са рехабилитирани и изградени над 218 километра железопътни линии, а повече от 140 километра магистрали са пуснати в експлоатация. Само за изминалата година бяха открити пет големи инфраструктурни обекта и дадохме старт на изпълнението на още осем.", каза още Папазов.