Утре тръгва делото на кап. Собаджиев

Крими

18-12-2013, 15:14

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Делото ще е открито и на него могат да присъстват и други хора освен адвокати, прокурори и съдии

В 16:00 българско време утре, започва делото срещу капитан Светлозар Собаджиев, който почти три години лежи без присъда в панамския затвор "Ла Хоя".

Вчера в Панама кацнаха кап. Фредрик ван Вайнен - Генерален секретар на CESMA (Европейска конфедерация на асоциациите на морските капитани), както и Лора, дъщерята на Собата. Малко след тях там пристигна и консулът на България в Мексико Емил Самарджиев (посолството ни в Мексико отговаря за всички страни в Латинска Америка).

Преди около седмица стана ясно, че делото ще е открито и на него могат да присъстват и други хора освен адвокати, прокурори и съдии. Щом научиха това, близки на Собата веднага се заеха да изпратят няколко експерти, които да помогнат в защитата на българския капитан.

За да се съберат пари за пътуването на експертите е възстановена смс кампанията за набиране на средства. Всеки може да помогне като изпрати смс с текст DMS SOBY на номер 17777.

Варненският капитан Светослав Собаджиев беше арестуван на 28 март 2011 в Кристобал, Панама, по обвинение, че на кораба, командван от него са намерени 169 кг кокаин. Оттогава лежи без присъдата в панамския затвор, а делото му беше три пъти отлагано.