Шофьор отнесе 1000 лева глоба за блъснат пешеходец

Крими

17-12-2013, 16:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поради недобро познаване на града, водачът навлязъл в платното за насрещно движение

За причинено по непредпазливост пътно-транспортно произшествие с пострадал пешеходец, Районният съд във Варна наложи на водач административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. По внесено от прокуратурата постановление, съдът освободи от наказателна отговорност 49-годишния Х. Хасан от Силистра с налагането на административната санкция, като освен това го лиши и от право да управлява МПС за срок от 1 месец.

Пътнотранспортният инцидент е възникнал преди обед на 13 май тази година на бул. „Осми приморски полк”. Движейки се от Университетска болница към булеварда, поради недобро познаване на града, при включването си в движението водачът навлязъл с управлявания от него автомобил в платното за насрещно движение. Той осъзнал, че е объркал пътя, но продължил с ниска скорост в насрещното платно в търсене на възможност за включване в обратната посока. В този момент възрастен пешеходец предприел пресичане от обособената с високи храсти разделителна ивица и бил блъснат от колата на Хасан. Водачът веднага се притекъл на помощ и били извикани екипи на спешна помощ и полицията.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие пешеходецът получил счупване на лявата подбедрица. Според експертизата предизвикалият ПТП водач не е употребил алкохол, направил е всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалия, а телесната повреда е причинена по непредпазливост. 49-годишният мъж е неосъждан и неосвобождаван досега от наказателна отговорност. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.