В детската градина в Аксаково отваря врати нов корпус

Животът

17-12-2013, 09:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Тя вече ще приема с две групи повече деца

Нов корпус на ОДЗ “Дружба” в Аксаково ще отвори врати днес. Официалното откриване ще бъде в 11:00 часа. С изграждането на новия корпус към съществуващата сграда на детската градина тя вече ще приема с две групи повече деца. 

Град Аксаково е един от младите, просперитетни и бързо разрастващи се градове, като в него се заселват трайно предимно млади семействa. През последните години положителният прираст на населението е значителен. Положителна е тенденцията за непрекъснато нарастване на относителния дял на населението на община Аксаково в детска и училищна възраст. Най – радостното е, че значително е увеличен броят на децата в града, което наложи функционално разширяване на ОДЗ "Дружба" в град Аксаково.

Строежът представлява пристрояване в посока юго-запад на съществуващата сграда на детската градина, като за целта се добавя двуетажна част, в която на две нива са разположени всички необходими помещения за две групи деца над 3-годишна възраст. Пристроената част ще използва обслужващи административни и битови помещения на съществуващата сграда. Пристроената част, освен основните помещения, включва и входно предверие и топла връзка със съществуващата сграда. Детската градина има озеленен двор, оборудван със стационарни уреди за игра, пясъчници и сенници. Във връзка с новопроектираната пристройка, са изградени още две площадки за игра и е благоустроен и озеленен дворът на детското заведение.

Основна цел на новоизградената постройка към ОДЗ „Дружба” е да повиши качеството на живот, да разреши проблема с недостатъчния брой места за децата в детските заведения в града, да подобри образователната инфраструктура, да повиши привлекателността и конкурентноспособността на град Аксаково, както и неговия европейския облик.
Проектът е реализиран със средства от бюджета на Община Аксаково.