Само един земеделец подал данъчна декларация във Варна

Парите

16-12-2013, 12:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Трябва да подадат декларация до края на годината

Физическите лица, които са регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, но не са регистрирани по ЗДДС, имат право да изберат реда за облагане на доходите от дейността си, съобщиха от НАП-Варна.  В случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци, следва да прилагат този ред в срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация в срок до 31 декември на предходната година.

Декларацията се подава лично или от упълномощен представител (без да е необходимо нотариално заверено пълномощно): В териториалната дирекция на НАП (офис към ТД – по постоянен адрес на физическото лице – регистриран тютюнопроизводител или земеделски производител) или чрез лицензиран пощенски оператор. Досега в дирекцията на НАП Варна е подадена една декларация.

Образец на декларацията може да бъде намерен в интернет страницата на НАП www.nap.bg и в офиса на ТД на НАП Варна, адрес: гр. Варна, бул. „8-ми Приморски полк“ № 128, на гише „Информация“ в салона за изчакване на клиенти.