Служители на "Пазари" в акция: "Рони ли се гроздето в торбата"

Мисия Варна

12-12-2013, 14:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Историята започва с покупката на чепка грозде от пазар "Часовника"

Във вихъра на плодзеленчукова драма се оказа общинското търговско дружество "Пазари". На служителите на фирмата се наложи да влязат в акция "Рони ли се гроздето в торбата", а на ръководството да пише писмо с обяснение по същия въпрос, до ресорната комисия в Общинския съвет на Варна. 

Историята започва с покупката на чепка грозде от пазар "Часовника". Клиентът харесал грозде с етикет "неронливо", платил, сложил го в торбата и тръгнал. Малко след покупката обаче установил, че голяма част от чепката, при съхранението й в пазарската торба и при движението на същата е започнала да се рони.

Недоволен от качеството на продадената му стока, той веднага е уведомил служителите на "Пазари" ЕАД на пазарна площадка "Часовника", за да му съдействат за изясняване на въпроса и неговото решаване.

Служителите незабавно извършили проверка дали се рони гроздето, купено от посочената търговска маса. Оказало се, че сортът на плода отговаря на етикета "неронливо". Ронливото се съхранявало в отделна касетка. Партидата обаче, се случила не много качествена. Затова и чепката се изронила. От същата партида продавали и по другите маси, установила още проверката. 

Още преди да пристигнат служителите от "Пазари", търговецът предложил да върне парите на разлютеният купувач. Той отказал, а от служителите поискал да накажат продавача. 

Било му обяснено обаче, че служители, няма правомощия да санкционират търговеца за това обстоятелство, и ако клиента желае може да пусне сигнал в Комисия за защита на потребителя. Наред с това на ядосания купувач отново му било предложено, да му бъде възстановена сумата, заплатена за изроненото грозде.

В крайна сметка същият се е съгласил и търговецът му е върнал парите. Въпреки това, клиентът написал жалба до комисията "Собственост и стопанство" към Общинския съвет, която ресорно отговаря за фирма "Пазари". В нея подробно разказал за ронливото грозде. Така на ръководството на "Пазари" се наложило да пишат обяснение за изронената чепка до председателя на комисията по собственост.