"Щраус оркестра Виена" за първи път във Варна (видео)

Варна Лайф

11-12-2013, 19:15

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 12 декември концертите ще са два - във Фестивалния комплекс

"Щраус оркестра Виена" ще гостува за първи път във Варна на 12 декември.
Поради изключителния интерес концертите ще са два - от 18 и от 20 часа.

Виртуозите на виенската класика „Щраус Оркестра Виена“ ще представят една зимна приказка от класически произведения. Диригенти на оркестъра са двамата музикални виртуози Петър Гут и Вили Бюхлер. Като истински професионалисти и верни последователи на творчеството на Щраус, те дирижират и с цигулка в ръка.

STRAUSS ORCHESTRA VIENNA е оркестър с традиции и стил, утвърдил се с името си не само на Стария континент, но също така в Америка и Азия. Многобройните турнета и участия в новогодишни фестивали, както и множеството записани албуми, го превръщат в синоним на автентичната виенска музика от времето на Щраус. Оркестърът ще се предствани с 27 музиканти и солистка. Изпълнението не е стандартен концерт, а шоу-спектакъл, включващ много закачки и постоянна комуникация с публиката.

В репертоара си "Щраус оркестра Виена" има само и единствено произведения на фамилията Щраус. В изпълнение на оркестъра ще прозвучат едни от най-популярните композиции на Йохан Щраус, сред които фрагменти от оперетните шедьоври „Прилепът“, „Виенска кръв“, „Дантелената кърпичка на кралицата“, „Нощ във Венеция“ и емблематичният „Радецки марш“ на Йохан Щраус-баща.