Какво да сготвя утре?: 12 декември

Животът

11-12-2013, 16:59

Снимка:

http://littlethingslife.wordpress.com

Автор:

Pencheva

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 декември: С тонус и вдъхновение

10 лунен ден

Крем-супа от моркови с джинджифил

Луна в Овен, 10 лунен ден

В 10 лунен ден е важно не толкова какво ядете , а с кого. Менюто може да е разнообразно и без ограничения, но средата, в която се храните трябва да е напълно хармонична. Консумирайте повече течни храни- супи, билкови чайове и прясно изцедени сокове.

Луната в Овен подчертава огнената стихия, която управлява усвояването и вътрешното изгаряне на енергията от храната, а  така също и пречистването на организма. Можем да я стимулираме чрез остри, пикантни и сгряващи подправки като чили, пипер, хрян и джинджифил, добавени към храни които се консумират горещи, веднага след приготвянето им. Необходимо е да се избягват мазните и твърде солените продукти.

Днес ще приготвим Супа от моркови и джинджифил. Ще са ни нужни:

3 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
3-4 с.л. джинджифил, нарязан на кубчета
 500-700 гр моркови, нарязани
 зеленуков бульон
сол, черен пипер, къри, белени слънчогледови семки

В тенджера сложете зехтина, лука и джинджифила и задушете на умерена температура, за около 5-10 минути. Добавете морковите и бульона и увеличете температурата докато заври. След това оставете да ври на слаб огън за около 30 минути, докато морковите станат много меки. Махнете от котлона и я пасирайте. Добавете подправките.Ако ви изглежда твърде постна можете да добавите и една опаковка растителна сметана за готвене. Преди да сервирате поръсете с със слънчогледовите семки

Разбира се консумирайте гореща, в добра компания и приятна обстановка!