Данъчни под прикритие изпържиха тенис клуб

Спорт

11-12-2013, 15:14

Снимка:

Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП: Глобата за тенис клуба е от 3000 до 10 000 лева

Спортисти протестират срещу НАП-Варна

Дегизирани като любители на тениса на маса инспектори от НАП-Варна изненадаха варненския клуб по тенис на маса "Комфорт", който се помещава в зала 20 на Дврореца на културата и спорта.

Двамата "агенти" взели под наем "една маса, две хилки и един брой топче за тенис за 30 минути, за което платили в брой сумата от 3 лв.", е описано в е записано в наказателното постановление. След като поиграли 10 минути, те се легитимирали пред човека от клуба, който ги пуснал в залата, и споделили наблюдението си, че в клуба се води търговска дейност. "За предоставената услуга обаче не са получили касова бележка, а проверката установила, че в обекта няма въведен в експлоатация касов апарат, който да е регистриран с дистанционна връзка с НАП", завършва безапелационно наказателното постановление, което впоследствие получават собствениците на клуба. Самата проверка е била извършена на 25 октомври.

Днес от треньорския щаб са обидени на констатацията на НАП и заявяват: "В клуба никога не е имало търговска дейност. Смешният членски внос от любители, играещи в залата, дава една нищожна част от средствата, които са нужни на клуба. Както е известно, "Комфорт" е шампион при жените за тази година и за втора поредна година представи България в европейските турнири. В един момент всички тези господа, работещи и обучаващи на тенис на маса, се оказва, че са търговци. Доста нелепо".

От варненския клуб твърдят, че от НАП-Варна са дали срок на ръководството на клуба да освободи залата в петък, иначе следва запечатване.

Клубното ръководство сподели още, че ще се бори с всички позволени средства да запази статута на залата и да я използва по предназначение.

В петък в 15 часа всички, трениращи в „Комфорт”, ще излязат с протестни надписи пред залата и ще посрещнат инспекторите, които ще дойдат да я запечатат.

Varnautre.bg потърси НАП за коментар и до края на деня ще излязат със становище.

17:00 ч Становището на НАП-Варна: Глобата е от 3000 до 10 000 лева