Нова група в Общинския съвет

Мисия Варна

10-12-2013, 16:29

Снимка:

архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Четирима се обединиха в Граждански експертен център

Четирима общински съветници се обединиха в нова група в местния парламент. Тя ще се казва Граждански експертен център. В нея влиза Миглен Тодоров, който през 2011 г. стана съветник с листата на "Атака", но преди месец се разграничи от партията на Волен Сидеров и се обяви за независим. Той ще е председател на новата група, чиито членове още са тримата съветници от „Българска партия Либерали”: Галина Крайчева-Иванова, Пламен Георгиев и Добромир Джиков.

Групата вече е депозирала искане до председателя на Общинския съвет Иван Луков за вписаване в регистрите. Още на сесията в петък ще бъде гледано и предложението на четиримата Добромир Джиков да стане зам.-председател на Общинския съвет - право, което има всяка отделна група в местния парламент.

С формирането на Граждански екпсертен център групите във варненския Общински съвет официално стават 5 заедно с ГЕРБ (14 човека) , БСП (8), СДС-ДА (9 - бившите 3 от ДПС, 1 от СДС, 2 от "Варна утре", 1 от ОБТ, 2 от КП "Свободен избор - Екогласност") и Алианс за Варна(4 - 3 от "Нашият град" и 1 от "Атака"). Без да принадлежат към отделна група в съвета влизат двамата представители на БАСТА, напуснали ГЕРБ, 2-мата от ДСБ, бившият лидер на ВМРО Костадин Костадинов,"колежката" му от коалиция "Варна утре" Снежана Донева, както и тримата от КП "Промяна за Варна",  които все по-често гласуват с БСП. Трима пък от съветниците - от групата на Марешки, напуснаха още през март и на тяхно място не влезе никой.

"Групата, която създадохме, е от експерти, обединяващи съветници, избрани като гражданска квота на варненци. Създадохме я, защото в конфигурацията на сегашния общински съвет нямаме чуваемост и срещу партийното високомерие при взимането на решенията", каза за varna.utre.bg Добромир Джиков.