Млад мъж се запали на входа на Тубдиспансера

Крими

09-12-2013, 11:52

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсят се кръводарители за 21-годишния Събин

Младежът е с 90% изгаряния и опасност за живота

Млад мъж се е запалил на ул. "Мануш войвода", пред входа на тубдиспансера във Варна. Инцидентът е станал преди около час, съобщиха от местната полиция. Мъжът е на 21 години, от Варна, уточниха оттам.

Очевидци и съседи са го изгасили преди пристигане на екипите на пожарна, полиция и Бърза помощ.

Младежът е получил изгаряния по цялото тяло, откаран е веднага във Военна болница, където е констатирано, че има 90 % изгаряния и опасност за живота му. Пострадалият е регистриран като психично болен.  По случая е образувано досъдебно производтсво.

(+)

Самозапалилият се е 21-годишният Събин Събинов и е страдал от параноидна шизофрения. Той е освидетелстван от ТЕЛК със 75 % инвалидност миналата година. Заради психичното заболяване младежът е лежал в болница преди 3 месеца, и е трябвало да постъпи отново днес.

През последните дни младежът спрял да си пие хапчетата, съобщи Дарик Варна. Вчера младежът е бил раздразнителен, като заплащвал да запали къщата на ул."Сава" 43, в която живее цялата фамилия. Баба му Михарет разказа, че му дала 35 лева от пенсията си, с които той купил бензин. Родителите на младия мъж са разведени, като и двамата живеят в Германия. Събин и трите му братя и сестри са отгледани от бабата.

Търсят се кръводарители за 21-годишния Събин