Коя е Великата майка на боговете?

11 декември: Варненските археолози разказват за Дионидополския храм

Третата среща от програмата на Учебния музей към Археологическия музей "Варненските археолози разказват" ще се проведе на 11 декември от 11:00 и от 17:00 ч., както и на 14 декември от 11:00 ч., съобщиха от музея . Програмата е  за всички, които искат да се докоснат до загадките на миналото, без оглед на възраст, но със задължителното условие – участниците в срещите трябва да обичат историята.

Учебният музей към Археологически музей – Варна предлага едно вълнуващо пътуване в миналото - храма  на Великата майка на боговете, наричана  Понтийска.

Едно от най-големите открития в българската археология за последните десетилетия се намира в Балчик – античният Дионисополис. Това е именно храмът на Великата майка на боговете. Коя е тази забравена богиня и какво прави откритието толкова специално ще разкриете заедно с един от проучвателите на храма- археолога Елина Мирчева. 

Срещата ще се проведе в залата на Учебния музей. Входът е свободен, както за индивидуални, така и за групови посещения, уточняват от музея.