20 начина отново да направим живота си лесен

Животът

08-12-2013, 09:05

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Списък от 20 простички неща, които правят живота по-приятен отпреди

Стрес, бързане, сметки, грижи, отговорности, и всичко това се случва всеки ден, пише Az-jenata.bg. Ден след ден, а у вас нараства все повече чувството за неудовлетвореност от собствения ви живот. Това може да се дължи наистина на трудния ви живот или пък на твърде големите изисквания, които имате към себе си. Но също така може да се дължи и на собствените ви стремежи към начин на живот, който повече натоварва, отколкото радва.

Какво може да направите тогава? Просто е. Откажете се от нещата, които ви пречат и наблегнете на тези, които ви правят щастливи. Ето 20 неща, с които да започнете още днес.

1. Не се опитвайте да отгатнете чуждите мисли. Слушайте какво ви казват хората и не се натоварвайте непрекъснато да четете между редовете. Понякога наистина няма подтекст.

2. Бъдете учтиви, но не се стремете да бъдете приятели с всички хора наоколо. По-добре насочете това време и енергия към ценните за вас хора.

3. Здравето е животът ви. Пазете го, ценете го. Правете си годишни медицински прегледи и не подценявайте важността им.

4. Живейте с по-малко заеми. Не купувайте всичко, което искате да имате, а купувайте само ценни и важни за вас неща. Не се превръщайте в материалист, който цени само вещите и марките. Ценни са хората и преживяванията с тях. Инвестирайте в хубави моменти с любими хора, не в излишни вещи, които само задръстват ежедневието и дома ви.

5. Ставайте 30 минути по-рано. Така ще си спестите стреса всяка сутрин да се щурате като луди из апартамента, чудейки се къде са ви дрехите, телефонът, чантата, парите. Станете по-рано, закусете, изпийте едно кафе, разсънете се и тръгнете спокойни на работа, че няма да закъснеете. Сутрешният стрес е най-страшен и вреди на здравето ви изключително много.

6. Не губете ценно време в завист. Единственият човек, с когото трябва да се състезавате сте самият вие.

7. Отървете се от вещи, които не използвате. Ще се учудите при едно почистване на дома от колко излишни предмети ще се лишите.

8. Не се старайте да угаждате на хората. Правете нещата, които сметнете, че са правилни и не съжалявайте, когато някой се сърди. Най-важният човек сте вие.

9. Бъдете честни към себе си и към другите. Започнете да казвате нещата, които мислите. Ще се учудите колко добре ще се почувствате след това решение.

10. Завършете започнатия проект или задача, преди да започнете нов.

11. Научете се да готвите и гответе. Приятно е, разтоварва, сплотява, ако го правите заедно с любимия или децата.

12. Усмихвайте се по-често, дори и на непознати.

13. Ако мразите да правите нещо, спрете да го правите. Не се натоварвайте с отрицателни емоции.

14. Извинявайте се, когато сте сгрешили. Не толкова, за да признаете грешката, а заради чистата съвест, с която ще ви възнагради честната ви постъпка.

15. Учете се. Не се страхувайте от нови знания, а запазете детското си любопитство.

16. Не се тревожете за неща, които не можете да промените и не зависят от вас. Работете над нещата, които можете да промените.

17. Приемайте дадената ситуация, независимо дали е лоша или добра. Неминуемо е тя да се промени и то скоро.

18. Правете грешки, учете се от тях, надсмивайте им се и не ги повтаряйте.

19. Не се срамувайте, а общувайте. Запознавайте се с нови хора и взимайте най-доброто от тях.

20. Обичайте и в момента, в който усетите, че вече не сте щастливи с човека до вас, бъдете искрени с него. Разрешете любовната дилема, преди да сте се усетили на тревожно зряла възраст, вързани за човек, когото не обичате вече. Животът е твърде кратък. Наистина.