Строят нова спортна зала във втори корпус на Икономическия

Спорт

05-12-2013, 15:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Проектът е по идеята на ректора проф. Илиев и очаква одобрението на община Варна

Задействан е проект за построяването на нова спортна зала на Икономическия университет във Варна. Това каза ректорът на учебното заведение проф. д-р Пламен Илиев. Проектът, който е по идеята на д-р Илиев, все още е в начална фаза, тъй като се очаква общината да даде зелена светлина за реализирането му.

"За новата зала има осигурено финансиране. Искаме да развиваме женския баскетбол и волейбол. Затова ни трябва дом, където да реализираме тези наши намерения", уточни проф. Илиев. Според него, чрез спорта ще се вдигне имиджът на университета и все повече студенти ще предпочетат да продължат обучението си във ВУЗ-а.

Припомняме, че отборът на Икономическия, който е изграден от кадри от школата на Черно море, завърши есенния полусезон в баскетболната "А" група със 7 победи от 7 мача и доминира тотално над останалите съперници.

"Победите са едно емоционално преживяване за нас. Благодарен съм на ръководството на Черно море Порт Варна за съвместната работа. Мисля, че това е моделът, по който трябва да работим и занапред", каза още проф. Илиев.