Кирил Йорданов: Не настървявайте хората срещу мен

Варна Лайф

03-12-2013, 01:44

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кирил Йорданов заживя в емирски лукс

Екскметът опровергава, че живее в лукс

"Написаното от вас не е вярно. В материала ви са в пъти завишени фактите, както за броя на спалните в апартамента, в който живея, така и за наема, който плащам за него". Това заяви по телефона бившият кмет Кирил Йорданов броени часове след като varnautre.bg написа за новия му адрес в столицата. Той потвърди, че живее в описаната в материала кооперация, а вратата на снимката е на неговия апартамент. Надписът "Stop! The party is here" останал от 31 октомври, когато трябвало да насочва гостите за 12-я рожден ден на сина му Петър.

Кирил Йорданов обаче научил от нашата публикация, че има такива луксозни жилища в блока му, макар на сайта на Emirates Apart Residence да са описани само такива. На запитване на varna.utre.bg за свободни апартаменти ни беше предложено единствено жилище с луксозно обзавеждане, с две спални, на цена 2000 евро месечно или около 2250 с консумативите без ДДС. Апартаментът на бившия кмет обаче струвал в пъти по-малко твърди той. Сумата била надлежно регистрирана в декларацията му на кмет пред Сметната палата. "Всичко се плаща по банков път с парите от наеми на други имоти. Декларираното от мен беше проверено от прокуратурата и НАП", заяви Кирил Йорданов.

Последната декларация на бившия варненски кмет е с дата 27 април 2013 г. В нея дейстивтелно е отразен наем на недвижим имот в графата "Други плащания с единична цена над 500 лева". Сумата е 6666 евро и е плащана от бащата на Кирил Йорданов - Петър. За кой именно имот е наемът и за какъв период е плащан не става ясно от декларацията.

"Не настървявайте хората срещу мен!", заяви Кирил Йорданов в края на разговора.