Спартак спечели турнир на БФС

Спорт

01-12-2013, 17:52

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Младите "соколи" спечелиха по безапелационен начин всичките си срещи, като не допуснаха гол в своята врата

Децата на Спартак 1918, родени 2003 г. спечелиха турнир, организиран от ЗС на БФС - Варна, който се проведе в Суворово. Младите соколи, водени от Марин Петров, постигнаха три победи в своята група, без допуснат гол. В първата среща Спартак надигра Лъвчетата (Суворово) с класическото 3:0. Два гола за победителите реализира Стефан Статев, а един добави Владо Николов. Във втория си мач варненци удариха Шумен 2007 с 1:0, като голмайстор за соколите се превърна Петър Георгиев. В последния двубой Спартак победи отново с класически резултат, този път тима на Ботев (Нови пазар) - 3:0. Велислав Боев, Петър Георгиев и Даниел Генчев реализираха за победителите.

Най-малките футболисти в школата на Спартак, родени 2005 г., пък започнаха по великолепен начин надпреварата в своята възраст. В първата среща, водените отново от Марин Петров млади играчи, удариха с 3:0 домакините от Суворово. Във вторият си мач варненци надделяха с 2:1 над Шумен 2007, но на финала отстъпиха с 0:1 от Ботев (Нови пазар). Така "соколите" останаха на втора позиция в надпреварата. Димитър Тодоров на два пъти, Никола Петров, Даниел Халачев и Радослав Иванов по веднъж се разписаха за "соколите" в тази възрастова група.

Призьорите бяха наградени от представителя на ЗС на БФС - Варна Георги Мирчев. Двубоите пък бяха наблюдавани от треньорите в школата на Спартак 1918 Живко Бояджиев и Диян Генчев.

Разбра се още, че децата на Черно море, родени 2003 и 2005 г., са отказали участие в надпреварата.