Спартак удари Руйслип Игълс в евротурнирите

Спорт

30-11-2013, 19:50

Снимка:

hcspartak.com/

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци се наложиха над лондонския тим с 24:22

Хандбалният тим на Спартак (Варна) записа престижна победа с 24:22 над лондонския Руйслип Игълс в среща от 3-ия кръг на турнира „Чалъндж Къп”, която се игра в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта. Момчетата на Пенко Златев можеха да победят и по-убедително, но нямаха концентрация при изпълнението на дузпите и цели четири пъти не успяха да преодолеят вратаря на англичаните.

„Играхме притеснено, което го отдавам на липсата на опит на повечето млади състезатели. Все пак за тях това бе първи международен мач. Направихме много пропуски в атака след бързи пробиви, изпуснахме и 4 дузпи от общо 6, което е лош показател. Технически и физически ги превъзхождаме, но утре трябва да играем с мисъл и по-спокойно”, заяви наставникът на Спартак Пенко Златев.

Президентът Росен Добрев пък допълни: „Благодаря на публиката и фенклуба на футболния Спартак (Варна) за горещата подкрепа. Надявам се утре да покажем по-съдържателен и резултатен хандбал и да зарадваме многобройните си фенове с класиране за 1/8-финал”.
Срещата реванш е утре от 16 часа, също във Варна, след като британците продадоха домакинството си на Спартак.

За победителите Бранимир Балчев и Веселин Станков бяха най-резултатни и реализираха по 7 попадения, а Живко Димов добави 5 гола.