Варненски свещеници правят конференция за избора за владика

Мисия Варна

29-11-2013, 13:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна протестира срещу манипулирания избор на митрополит

Ще обсъдят всички въпроси свързани с провеждането на предстоящия избор за Варненски и Великопреславски митрополит

Председателите на Църковните настоятелства на храмове във Варна поискаха благословия за свещеническа конференция от Доростолския митрополит Амвросий, който временно оглавява Варненската и Велокпреславка митрополия.

"Ние, долуподписаните, председатели на Църковните настоятелства на храмове в град Варна, се обръщаме към Вас с молба да съберете на свещеническа конференция всички свещеници, служещи във Варненска и Великопреславска епархия, на 3 декември - вторник 201З г. от 10:30 часа в Кръглата зала на сградата на Църковното настоятелство на Катедралния храм, за да се обсъдят всички въпроси свързани с провеждането на предстоящия избор за Варненски и Великопреславски митрополит или да благословите да се проведе такава конференция.

Нашата отговорност пред Господа, верния християнски народ и паметта на новопредставения Митрополит Кирил, за провеждането на честни избори от които зависи бъдещето на епархията, изисква да положим всички усилия, за да продължим след избора на новия Варненски и Великопреславски митрополит да служим на Бога и на християнския народ в единство и с мир в сърцето", пишат те в писмото си до владиката.