30 организации подкрепиха кмета, не искат коли в парка

Мисия Варна

28-11-2013, 08:54

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Внесоха в Община Варна съвместна декларация

30 неправителствени организации заявиха подкрепата си за заповедта на кмета на Варна Иван Портних за забрана на МПС в Морската градина. Внесоха в общината обща декларация. Копие от документа ще бъде входиран днес и в областна администрация. Инициатор на декларацията е Велоклуб "УСТРЕМ".

"Заповедта е важна за безопасността и нуждата от зелени пространства в града ни. Смятаме, че заповедта е в защита на обществения интерес. Паркът е място за деца, разходки и спокойствие, а не за автомобили", пише в декларацията.

Организациите, които са се подписали са:

Велоклуб „Устрем“, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Студентски съвет към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Туристическо дружество „Родни балкани“, Сдружение „Варненски младежки фестивал“, СНЦ „Център за изобретатели и предприемачи - ЦИП“, Черноморска регионална агенция за управление на енергията, Сдружение за социална работа с млади хора „Съучастие“, Гражданско сдружение „Варна диша“, Фондация „Човек на фокус“, Младежка организация „ИДЕА“, Гражданско сдружение „Зелена Варна“, Организация на българските скаути, клуб „Морски вълк“, Морски клуб „Приятели на морето“, Сдружение „Наш свят“, Неформална група „Аз карам“, Сдружение „Демо“, Сдружение „Феникс 2009“, Сдружение „Евроинтеграция“, Варненска литературна школа за деца и за ученици, Спортен клуб „Явара“, Неформална група PTPI „Делфините“, Сдружение „Асоциация за европейско развитие“, Сдружение на младите психолози в България, Регионална агенция за управление на енергията – Добрич, Клуб на мотоциклетиста „Диви деца“, „Музза“ ЕООД