Увеличават се катастрофите заради мокрите пътища

Животът

27-11-2013, 12:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Двама пешеходци се разминаха с леки контузии вчеира

          Мокрите пътища и несъобразената скорост станаха причина за няколко ПТП вчера, съобщиха от ОДМВР. Около 11:55 часа, на пътя между гр. Варна и с. Константиново, на 500 м след поделение «Сокол», водачката на Л.А. «Опел Астра» С.С. на 35 г. от с. Константиново, движейки се с несъобразена скорост с пътната обстановка (мокър асфалт) навлиза в десен завой, губи контрол над автомобила и катастрофира в канавката от дясно по посока на движението. Вследствие на инцидента е пострадала самата тя  като получава контузия на гръден кош и шия, и спътничката й на 42 г. също от с. Константиново, която е с контузия на гръден кош и глава. Двете жени са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

 

Малко по-късно, около 16:00 часа, по АМ «Хемус», преди пътния възел за с. Неофит Рилски, в посока гр. Шумен, пак поради несъобразена скорост «Опел Астра» с водач Ч.А. на 62 г. от гр. Провадия изгубил контрол над автомобила и се блъснал в мантинелата, вляво по посока на движението. Вследствие на инцидента е пострадала жена на 62 г., която се е возила на задна седалка. Тя получила контузия на лява подбедрица, със съмнение за счупен ломбален прешлен, прегледана в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

 

         Непълнолетна пешеходка е била блъсната вчера около 17:20 часа, на кръстовището между ул. «Д-р Железкова» и ул. «Мир», от неизвестно МПС  което извършвало ляв завой в посока бул. «Чаталджа». Момичето получава контузия на гръден кош и десен лакет. Момичето е прегледано и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

 

         Още един пешеходец- на 25 г., е бил  блъснат по същото време от 43 г. мъж от гр. Варна, докато карал возилото си по ул. «Кракра» в посока бул. «Христо Ботев». ПТП-то станало на около 7 м след кръстовището с ул. «Парижка комуна». Вследствие на инцидента получава комоцио, контузия на глава, дясна ръка и ляво коляно. Мъжът е прегледан и настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.