Спартак призова феновете на спорта за подкрепа в Чалъндж Къп

Спорт

26-11-2013, 14:25

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Спартаклии приемат Руйслип Игълс (Лондон) в събота от 17 ч. и в неделя от 16 ч. в зала “Конгресна” на ДКС, вход свободен

Хандбалният тим на Спартак призова феновете на спорта във Варна за подкрепа в предстоящите два мача от третия кръг на турнира "Чалъндж Къп" срещу Руйслип Игълс (Лондон). Двубоите са в събота от 17 часа и в неделя от 16 часа в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта. Ако варненци успеят да елиминират гостите, ще играят и през пролетта евромачове.

Входът за двубоите е свободен. Това е още един жест от страна на ръководството към желаещите да гледат хандбал от европейско ниво. Шефовете на варненци са приготвили и 17 000 лв., с които ще се бръкнат за организацията на двата мача.

“Предстоят ни два много важни мача. Отдава ни се шанс за първи път варненски отбор да мине в следващата фаза - осминафинал на толкова силен европейски турнир по хандбал. Убеден съм, че можем да отстраним този съперник. Така ще защитим герба на България и честта на нашия град Варна. Каним всички фенове на спорта изобщо, да дойдат и да ни подкрепят, независимо от техните пристрастия”, призова председателят на Спартак Росен Добрев.

Треньорът на Спартак Пенко Златев е оптимист, че неговите момчета имат силите да се преборят с коравите англичани. “Разполагам с бегла информация за тях. В близките дни ще гледам видеозаписи с техни мачове. Мисля, че са преодолим отбор. Имат малко англичани в състава си, другите състезатели са чужденци. Предполагам, че ще излязат със самочувствие. Ние нито трябва да ги подценяваме, нито да ги надценяваме”, обясни Златев. Той няма кадрови проблеми в отбора си и ще може да разчита на всички налични хандбалисти.

Един от най-опитните в състава на Спартак Йордан Димитров също е положително настроен за предстоящите два мача с Руйслип Игълс. “Нашият отбор на 90% е подмладен. От началото на сезона играем колебливо в първенството - на приливи и отливи. Ако успеем да намерим себе си, ще победим англичаните”, сигурен е десният гард.

Изгряващата звезда на спартаклии Бранимир Балчев заяви, че отборът е готов да влезе в срещите с лондончани. “Мисля, че ако излезем доста мотивирани, ще спечелим”, каза младият хандбалист, който от началото на сезона прави фурор в родното първенство, след като бележи гол след гол. Балчев разкри, че има намерение да заиграе в чужбина някой ден, но първо трябва да завърши училище. “Няма да го спираме. Няма и да искаме трансферна цена за него. Нашето желание е да отиде в силен отбор и да подсигури бъдещето си”, уточни Росен Добрев.