Зимата дойде, от утре - сняг и във Варна

Животът

26-11-2013, 10:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заради силен вятър, сняг и поледици в Северна България е обявен оранжев код

Днес ще е облачно с превалявания главно в Централна и Източна България, като в Югоизточна България и по черноморското крайбрежие валежът ще е от дъжд, а в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от североизток, в източните райони - умерен, съобщават от НИМХ. Максимални температури между 1° и 6°. През предстоящата нощ валежите ще продължат, като утре вече и във Варна ще има сняг. 

В Северна България е обявен оранжев код заради силен вятър, сняг и поледица. Снеговалежите и силният вятър ще създават условия за навявания и виелици в областите: Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич.  

Над Черноморието е облачно с валежи от дъжд. Духа умерен северен вятър. Максимални температури 7°-9°, температура на морската вода 13°. Вълнение на морето 2- 4 бала и ще се усилва. 

Мокри са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област. Видимостта е добра. Времето е облачно със слаб до умерен вятър, на места превалява слаб дъжд. Температури от +1 до +8 градуса, съобщават от Областно пътно управление.