Варна спечели арт-ремонт на входа на Морската

Мисия Варна

26-11-2013, 01:03

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Гласуване във Фейсбук донесе убедителна победа пред София, Стара Загора, Бургас, Видин, Шумен и Пловдив

Варна е победител в конкурса Here’s To Change на мобилния гигант HTC. Централният вход на Морската градина ще бъде ремонтиран като част от акция за освежаване на любими места за срещи в българските градове. За Варна в надпреварата са събрани 1360 гласа. Градинката "Кристал" в София е на второ място със 748 гласа, градинката зад Джумаята в Пловдив е с 517, а Борисовата градина в Бургас с 489. Следват паметникът на свободата в Шумен (наричан „Разперко” заради широко разперените му ръце) - с 329 гласа, "Гъбата" (стълб за лепене на афиши) в Стара Загора - с 286 и градинката около Съвета във Видин със 156 гласа.

Тъй като Here’s To Change означава непрестанен стремеж към иновации и революционна промяна, решихме да променим градската среда с помощта на стрийт-артистите от Destructive Creation, пишат на страницата си организаторите на конкурса. Първата локация, която те вече са обновили са стари тръби в центъра на София - до паметника на Съветската армия на ъгъла на бул. Васил Левски и бул. Генерал Гурко. От неизползваема купчина метал, те са се превърнали в цветна арт-инсталация с места за сядане и свежи цветя (вижте видеото).

Сега стрийт-артистите от Destructive Creation ще се постараят любимото място на варненци да бъде обновено по интересен и артистичен начин.