63% уважават колегите си

Животът

24-11-2013, 08:31

Снимка:

Труд

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Едно от най-важните условия човек да работи с желание е началникът да признава заслугите му

Над 63% от българите харесват колегите си, а над 54 на сто обичат работата си и искат работодателите им да печелят. Това показва тазгодишното проучване на консултантската компания "Аон Хюит" сред 86 хил. служители и мениджъри в страната, цитирано днес в "Труд".
"Ангажираните служители са ентусиазирани в работата си и говорят позитивно за нея пред свои приятели, колеги, познати; имат желание да бъдат част от организацията в дългосрочен план и рядко мислят за нейното напускане", обясняват поведението на доволния служител от "Аон".
Компанията, която е специализирана и в изследването на рискове, връчва годишен приз "Най-добър работодател". Победителите през 2013 г. са българският офис на международната тютюнева компания "Дже Ти Ай" в категорията малка фирма и софтуерният разработчик "Телерик" за средно и голямо предприятие.
В тези компании над 81% от служителите харесват работата си и правят всичко възможно работодателите им да успеят, показва проучването. Като цяло най-доволни от работата си са служителите в секторите фармация, ИТ и производство.
Според изследването на "Аон" най-важните условия човек да работи с желание е началникът да признава заслугите му, фирмата да осигурява възможности за повишаване на квалификацията и за кариерно развитие, както и социални преимущества. Повече от половината българи харесват работното си място и основната причина е в хората, с които работят, показва проучването.
Според него е много важно човек да може да споделя общи мисли и ценности с хората, с които работи. Не на последно място е и подкрепата на прекия ръководител. Според изследването на такава у нас се радват 62% от анкетираните.