Дойдоха!

Мисия Варна

21-11-2013, 14:40

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна с нови автобуси

ВИДЕО: 5 соло и 5 съчленени са първите от чисто новите автобуси, които Варна придоби по проекта за интегриран градски транспорт

Първите 10 от чисто новите автобуси "Соларис", които Варна придоби по проекта за интегриран градски транспорт пристигнаха. Новичките возила дефилираха пред Катедралата по обед. 5 соло и 5 съчленени автобуса са първия транш от общо 70-те, които трябва да дойдат в морската столица до 3 декември. След това ще бъдат регистрирани в КАТ и по Коледа варненци вече ще могат да ги ползват. 

Първата си обиколка в центъра на Варна направи един от новите синьо-бели "Соларис"-и. В демонстрационната обиколка за журналисти и граждани се включи и кметът на Варна Иван Портних, който не скри радостта си от новата придобивка. 

"Това е всъщност първата ни победа в подновяването на облика на града ни с европейски средства", коментира кметът Портних. "Това е само началото на серия от такива победи, с които да можем да се поздравим, като новите тролейбуси на стойност близо 28 млн. лв. Те ще пристигнат следващата година, тъй като производството им изисква повече време", припомни градоначалникът. 

Новите варненски автобуси са по-добри от тези, които се движат в Брюксел, заяви координаторът на проекта Тодор Маринов. Те са със сертификат за екологична ефективност Евро 5. Оборудвани са с климатици, отделни за шофьора и пътниците, а екран над водача ще информира пътуващите. Автобусите ще бъдат оборудвани и с по 3 камери, чрез които ще се следи за нередности вътре.