Легенда на Черно море празнува рожден ден

Спорт

20-11-2013, 15:18

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Феновете: Да е жив и здрав още 100 години!

Легендата на Черно море Тодор Марев празнува днес рожден ден. Рекордьорът (422 мача) по участия в мачове за Морето в А група навършва 59 г. Футболистите от "А"отбора, спортнотеническия щаб на варненци, както и треньорите в школата на Черно море поздравиха рожденика и го обсипаха с благопожелания.

Фенклубът на Черно море, в лицето на своя шеф Иван Михайлов, също не спести суперлативи към Марата."Да е жив и здрав още 100 г.. Това е една от най-големите легенди в цялата 100-годишна история на нашия клуб. За съжаление не е почетен подобаващо във Варна. Не му е дадено дължимото в нашия град. Такъв футболист скоро няма да имаме", каза пред Varnautre.bg Иван Михайлов.

В кариерата си Марев е изиграл 422 мача с фланелката на Черно море и е реализирал 26 гола в елита. Изиграл е 18 мача и е вкарал 1 гол за националния отбор, 8 мача за младежкия и 30 мача с 2 гола за юношеския национален отбор. Балкански шампион е и за младежи. В момента Тодор Mарев е треньор на децата, родени 2000 г. в школата на Черно море.