Националите по футзал паднаха от Румъния

"Лъвовете" отстъпиха с 0:4 в първата си контрола в северната ни съседка

Националният ни отбор по футзал загуби от Румъния в контролна среща, играна в Галац. "Лъвовете", водени от новия селекционер Димитър Пантев, отстъпиха на северните и съседи с 0:4. Пантев започна с Костадин Иванов на вратата, а пред него полеви играчи Христо Димитров, Димитър Цветанов, Георги Карагеоргиев и Йосиф Шутев.

Домакините поведоха в резултата с 1:0 четири минути преди края на първата част, като до този момент българският страж спаси няколко добри удара на румънците. След попадението футболистът на Левски София Запад Йосиф Шутев излезе сам срещу вратаря на Румъния но не успя да реализира.

В 7-ата минута на втората част домакините успяха да вкарат втори гол. Само три минути по-късно Христо Костов бе изгонен за втори жълт картон, а българите играха две минути с човек по-малко, но въпреки това не допуснаха гол. Венага след това футболистът на Черно море Мания Димитър Цветанов пропусна да реализира от чиста позиция, с което можеше да върне българите в мача. В последните 8 минути нашите момчета играха с пети полеви играч и допуснаха два безответни гола.

"Играхме доста страхливо през първото полувреме. На два пъти изпуснахме 100-процентови положения в много важен психологически момент. Не играхме зле за първа контрола", каза пред Varnautre.bg Димитър Панев.

Утре в 12 ч. е и вторият мач на българите със северните ни съседи, след което тима се прибира в България.