Варна пак се пробва с масов антиправителствен протест

Мисия Варна

16-11-2013, 19:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Утре в 14 часа пред община Варна

Нов опит за масов антиправителствен протест ще направи Варна. Събието се организира във Фейбук под името#ДАНСwithME ВАРНА - НИЕ СМЕ С ВАС!!! Протестът е насрочен за утре - 18 ноември, в 14 часа пред общината във Варна. Надеждите на организаторите са за масово присъствие срещу правителството, с което да се покаже и подкрепа към ранобудните студенти.

Варненци събуждайте се, призовават инициаторите. "Да покажем, че сме солидарни с протестните действия на нашите сънародници! Да излезем навън и да покажем, че Варна подкрепя общата кауза, а именно да направим България нормална страна, в която действат правила, еднакви за всички, и да пратим в историята корумпирания и некадърен политически елит, принадлежащ към мафията, ограбваща всички нас.

Срамно е да гледаме безучастно хилядите по площадите в София. Срамно е да слушаме по новините за смелите и достойни млади хора, които се борят за бъдещето ни, докато варненските студенти пишат безумни декларации, опивайки се да прикрият собствената си нерешителност. Срамно е да гледаме как пенсионери даряват от собствения си залък за каузата на ранобудните студенти, докато други апатично се разхождат из Морската градина, сякаш всичко това е някъде далеч и не ни засяга. Вас засяга ли ви?", питат организаторите. 

При последните няколко опита за антиправителствен протест във Варна се събираха по-малко от сто души. Надеждите на организаторите се този път Варна да покаже, както може, както го направи във февруарските протести.