Чанти менте "донесоха" 5 месеца условно на търговец на Златни пясъци

Крими

15-11-2013, 13:45

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Нарушен е Законът за марките и географските означения

   5 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 2500 лева, наложи ВРС на 32-годишeн търговец за престъпление против интелектуалната собственост, съобщиха от съда. 

              При проверка на 16 август миналата година в търговски обект в курортен комплекс „Златни пясъци”, чийто собственик и управител бил подсъдимият Ю.Невенов, са открити предлагани за продажба чанти от защитени търговски марки, в нарушение на разпоредбите на  Закона за марките и географските означения. Тогава в магазина на 32-годишния търговец са били открити общо 113 чанти и 7 портмонета с означени върху тях знаци на марките ““Прада”, “Шанел” и „Луи Вюитон”. Според назначената по делото съдебно-маркова експертиза знаците, поставени върху стоките, са идентични или сходни с защитените оригинални търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите относно техния действителен произход.

               32-годишният Ю. Невенов има предходна съдимост. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.  Споразумението е окончателно.