Очаквано избраха Тошко Янев за шеф на НАП във Варна

Животът

14-11-2013, 16:33

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на НАП-Варна подаде оставка

Тайни изпити за шеф на НАП-а

Шестима се бориха за поста на данъчен No1

Временният началник на НАП във Варна официално ще заеме поста. Тошко Янев е спечелил конкурса за директор на териториалната данъчна дирекция. В надпреварата се включиха 6-ма финансисти, сред които и бившият зам.-кмет на Варна Димо Стоев.

Тошко Янев е завършил висше образование през 1991 г. във Варненския икономически университет със специалност „Счетоводство и контрол“.

Има редица сертификати от престижни университети в сферата на финансовия мениджмънт в международния бизнес и стратегическото планиране и управление на изпълнението.

Трудовата си кариера започва от началото на 1992 година като данъчен инспектор в ТДУ Варна, ДБ Владиславово. Преминава през длъжностите Главен данъчен инспектор, Главен данъчен експерт, Началник на данъчните служби във "Владиславово" и "Аспарухово".

От 01.07.2000 г. е Регионален данъчен директор в РДД Варна и от 01.01. 2006 година Заместник-директор в ТД на НАП Варна, с основна дейност „Стратегическо управление и организиране на цялостната дейност на териториалната дирекция“.

Женен е и има две деца.