Черно море в бойна готовност за Левски

Спорт

14-11-2013, 15:14

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

17 ноември: Моряците надъхани за бой над "сините" в неделя

Черно море Порт Варна е в пълна бойна готовност за домакинството на Левски от 5-ия кръг от Националната баскетболна лига. по настояване на гостите от София двубоят ще се играе в зала "Христо Борисов" в неделя от 17 часа. Варненци влизат в мача след серия от три поредни победи.

В лагера на моряците не липсват и кадровите проблеми. Гардът Джордже Тресач е получил лека контузия на последната тренировка и за момента се готви във фитнеса. Плеймейкърите Асен Великов и Пламен Алексиев пък не са готови на 100% за двубоя.

"Надявам се за мача да вдигнем на крака контузените. Очаквам много тежка среща. Излизаме срещу втория отбор с най-голям бюджет в България. Много са силни в нападение. Реализират средно по 96 точки на мач. Нашата задача ще е да неутрализираме силното нападение на Левски. Не се вълнуваме от съдии и провокации. Уважаваме съперника и цяла седмица се готвим сериозно за двубоя със столичани", каза треньорът на Черно море Денислав Коцев.

Симеон Илиев – Чайката сподели, че и двата отбора влизат в двубоя след серия от няколко победи. "Левски ги бихме в предсезонната подготовка, но от тогава те имат друг игрови облик. Искам да играем добър баскетбол и да победим един сериозен съперник", заяви Илиев.

Един от най-опитните в състава Асен Великов пък е респектиран от последните мачове на Левски. "Те показват по-добра игра, за разлика от първите срещи през сезона. В неделя ще се получи интересен мач за публиката и дано ние излезем краен победител”, пожела си Великов.

Сръбският център Милян Пупович също очаква Черно море да извоюва успех срещу Левски и така да се утвърди като фактор в първенството. "Ще се раздадем максимално за победата. Ще играем и за публиката и съм сигурен, че те ще ни подкрепят", коментира Пупович.

Стана ясно още, че треньорското ръководство и баскетболистите на Черно море Порт Варна са настояли домакинските срещи да се провеждат в зала "Христо Борисов", а не в "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. "Тази зала е по-малка и така атмосферата е по-добра", уточниха от щаба на варненци.