Нито лев за нов съд във Варна в бюджета

Обещанията на министър Златанова се оказаха празни

Нито един лев не е предвиден в държавния бюджет за 2014 г. за строителството на съдебна палата във Варна. Това заяви днес депутатът от ГЕРБ Емил Радев. Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова посети Варна преди десет дни и се запозна с тежките условия, в които работят магистратите в града. Въпреки обещанията й обаче правителството отново загърбило проблема. Радев призна, че нужната сума е голяма и няма как 90 млн. да бъдат заложени в този бюджет. Реално, според него, било да се отпуснат 2-3 милиона за започване на строителството.

Варна отново е пренебрегната. Още в предишния мандат правителството на ГЕРБ реши проблема на софийския районен съд, ред беше на Варна, заяви Радев.

Според него закриването на Военните съдилище и прокуратура във Варна е още един удар срещу града. Районът, който те обслужваха, е достатъчно голям. Редно беше да остане като единствено в Северна България, заяви той.

Полицейски репресии очакват активистите на ГЕРБ срещу хората, които с автобуси ще потеглят в събота за големия митинг срещу правителството в Пловдив, заяви Павел Христов. Сега било практика рейсовете да се спират на няколко километра преди София, да ги държат с часове и да се правят списъци с имената и личните данни на хората в тях.