Почина майката на Христо Гърбов

Животът

14-11-2013, 14:34

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

86-годишната бивша варненска учителка живеела на студено, за да не тежи на сина си

Едно от последните представления на хитовото представление "Скакалци" в Сатиричния театър падна в последния момент от афиша.

Оказа се, че причината е в спешното заминаване на актьора Христо Гърбов за Варна, тъй като майка му, която живееше във Варна, е починала, съобщи БЛИЦ. Звездата от "Комиците" и "Столичани в повече" не пожела да коментира личната си драма пред медиите. "Благодаря за съболезнованията", единствено отрони той.

Христо Гърбов е от Варна, но заради многото ангажименти много рядко му се е отдавало да се прибира в морската столица. Майка му обаче до последно остана да живее край морето.

В началото на годината, актьорът и съпругата му Иглика Трифонова разказаха, че възрастната жена е станала жертва на високите сметки за ток от януари. 86-годишната жена изключила радиатора си, но скрила от известния си син, че реално стои на студено.

„Тя е била 42 години учителка. Пенсията й не стига, за да си плаща – клише. Христо й помага и плаща сметките й по банков път. Когато сама си видяла януарската сметка там, във Варна, изпитала чувство на срам. Страшно било накърнено достойнството й“, разказа в медиите съпругата на Христо – режисьорката Иглика Трифонова.

Тя сподели още, че по някаква щастлива случайност точно в този период звездата от „Столичани в повече“ посетил родителката си в морската столица. Гърбов заварил майка си с изключения радиатор, който той й е подарил, и притеснен започнал да я убеждава да не стои на студено.

„Тогава тя каза думи, които сигурно никога няма да забравим: „Не може децата ми да работят, за да ми плащат сметките“. Това беше може би за 22 години промени, най-голямата ми драма. Винаги сме се опитвали някак си да сме над битовото. Но в случая не можеш да бъдеш над битовото“, с тъга сподели тогава Трифонова.