Диян Генчев аут от националния

Пропуска мачовете с Румъния заради контузия, нов играч попълва групата

Бившият футболист на Спартак Варна и настоящ треньор в школата на "соколите" Диян Генчев отпадна от сметките на селекционера Димитър Пантев за предстоящите две проверки на националния отбор по футзал с Румъния. Генчев, който е състезател и шампион на Варна с тима на Черно море Мания в шампионата в този спорт, е с контузия. Националът по футзал с най-много изиграни мачове във футболната ни "А" група, има болки в адукторите.

По тази причина спортно-техническия щаб на "лъвовете" взе решение да повика футболист на Левски София Запад. Това е Станислав Василев, който вече има записани мачове с националната фланелка.

Националния отбор ще отпътува за Галац на 18, където ден по-късно ще се изиграят първата проверката със северните ни съседи. На 20 пък е и вторият ни спаринг. Контролите са част от подготовката на националния ни тим за квалификациите за Световно първенство през януари.
На 16 пък националите се събират на двудневен лагер в НСБ Спорпалас.

Делегацията ни в северната ни съседка ще бъде водена от председателя на Комисията по футзал Красен Кралев, като с групата ще пътува още Петър Петров - администратор, лекар и масажист. Рефер от България пък ще е варненецът Калоян Кирилов.