Бойко Борисов не играл срещу Спартак заради контузия

Готов съм за едно полувреме срещу Локо (Пд), каза още футболист №1 на Витоша (Бистрица)

Футболист №1 на втородивизионния Витоша (Бистрица) Бойко Борисов е отпаднал от групата за последния мач от шампионата на "Б" група срещу варненския Спартак заради контузия. Това стана ясно след изявление на бившия министър председател пред медиите вчера. Борисов се е надявал, че ще може да запише игрови минути в последния мач за първенство, но в крайна сметка не е успял да се възстанови от травмата. Соколите завършиха наравно 1:1 с Бистришките тигри в София, като определено могат да съжаляват, че не си тръгна с три точки от стадион "Надежда". "Контузията ми вече отшумява. Почти съм готов за едно полувреме. Естествено, че ще намеря място и за футбол", коментира Борисов, който поясни, че може да се появи в игра за двубоя за Купата на България срещу Локо (Пд). Първата среща на Бистришките тигри завърши с загуба от Елитния тим с 0:5.

Борисов и Коко Динев пък са на път да шокират БФС. Двамата вече са обсъждали идея реваншът за купата на България между "смърфовете" и Витоша да се играе на "Лаута". Там бе и първата среща. Въпреки че реваншът е протоколен, очакванията са той да се превърне в истинската атракция на този етап от надпреварата, ако разбира се в нея вземе участие бившият премиер. По принцип молбата за преместване на такава среща се пуска 72 часа преди началото и. Т.е. Борисов и Коко ще отворят сериозна работа на комисиите, ако пуснат молба по-късно от 13 часа днес.

В събота Бойко и ГЕРБ организират огромен протестен митинг срещу правителството на Пламен Орешарски в Пловдив. Идеята е реваншът за купата да е пак на "Лаута", за да може Борисов да вземе участие и в двете мероприятия.
"Митингът срещу правителството на Орешарски е от 12 часа. Сваляме го и в 14 излизам срещу Локомотив", обясни намеренията си пред ПИК Бойко Борисов.