Бежанци във Владиславово? Само идея

Животът

13-11-2013, 16:12

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Казармите във Варна били споменати в списък с евентуалните свободни сгради на армията

Истерията с настаняването на бежанци във Варна е силно преувеличена, установи проверка на varna.utre.bg. Пръв кметът на район "Владславово" Неделчо Михайлов обясни, че засега првителството не планира да използва казармите в квартала. От областния управител Иван Великов той научил, че "варненският вариант" е само част от доклад за възможности и засега няма никаква реална идея и намерение това да се случва. 

В профила си във Фейсбук районният кмет цитира разговора си с губернатора: " Версиите за настаняване на бежанци в район "Владислав Варненчик" до този момент да се смятат за нереални и спекулативни. Не съществува такава идея и такова намерение". Като гражданин, кмет и стопанин на района, за какъвто смея да се считам, не намирам дори и намека за подобно намерение за добра идея. Смятам, че подобно нещо би катализирало негативна обществена енергия с непредвидими последици. Каквито са и о последиците от настаняването на бежанци... Дотук добре, че няма такава идея, пише Михайлов.

До момента варианти за настаняване на бежанци във Варна не сме предлагали и не сме обсъждали, категоричен е и Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците. Неговият екип само предложил на Министерския съвет възможности за разкриване на бежански центрове, спазвайки Закона за убежището и бежанците.
Това потвърдил пред областния управител и военният министър Ангел Найденов.