Удължават срока за проектите „Блумбърг“

Мисия Варна

13-11-2013, 12:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна атакува наградата от 5 милиона с 26 идеи

Кметът търси идея за 5 млн. евро

Новата дата е 20-ти ноември

Срокът, в който варненци могат да предлагат идеи за конкурса „Предизвикателства за кметове“, организиран от фондация „Блумбърг“, е удължен до 20-ти ноември. Предложения продължават да бъдат предавани - както в деловодството на общината, така и по електронен път – до дирекция „Канцелария на кмета“, отдел „Международно сътрудничество“.

Фондацията на кмета на Ню Йорк – Майкъл Блумбърг, обяви конкурс, в който могат да участват градове с население над 100 000 жители. Темите трябва да са свързани със смели и обещаващи идеи за решаване на проблемите на градското развитие и подпомагане на местната власт да се справи с различни предизвикателства. Голямата награда е 5 млн. евро, още четири града могат да спечелят поощрителни премии по 1 млн. евро.
Международното жури вече е избрано – 12 души ще оценяват проектите. Имената на участниците са публикувани в сайта на фондацията.
Община Варна трябва да внесе своето предложение до края на януари догодина, като преди това всички идеи ще бъдат разгледани от комисия, която предстои да бъда сформирана.