Стана ясна групата на България за мачовете с Румъния

Селекционерът Димитър Пантев ще пътува за северната ни съседка с група от 15 футболисти

Селекционерът на националния отбор по футзал Димитър Пантев, заедно със своя помощник Иво Николов, определиха групата за предстоящите две контролни срещи с тима на Румъния. В нея попаднаха четирима играчи от първенството в София, 10 са от Варна и един играещ в шампионата на Испания. От групата отпадна Исмет Хаджиев, като на негово място бе повикан младият Кристиян Братованов играещ в (Физиомедия Манакор - Исп.).

Националите по футзал се събират на двудневен лагер в НСБ Спорпалас на 16 ноември непосредствено преди заминаването на тима за Румъния, където ще премерят сили с отбора на домакините. Преди това Пантев ще проведе две занимания в зала "Владислав" с варненската група днес от 17 ч. и в сряда.

"Лъвовете" ще пътуват на 18 за Галац, където ден по-късно ще се играе първата проверката със северните ни съседи. На 20 пък е и вторият ни спаринг. Контролите са част от подготовката на националния ни тим за квалификациите за Световно първенство през януари.

Делегацията ни ще бъде водена от председателят на Комисията по футзал Красен Кралев, като с групата ще пътува още Петър Петров - администратор, лекар и масажист. Рефер от България пък ще е варненецът Калоян Кирилов.

Групата на България за мачовете с Румъния:

Вратари: Костадин Иванов (Гранд Про), Кристиян Братованов (Физиомедия Манакор - Испания)

Полеви играчи: Бойко Косев (Гранд Про), Стойчо Попчев (Гранд Про), Георги Карагеоргиев (Гранд Про), Христо Димитров (Гранд Про). Диян Генчев (Мания), Димитър Цветанов (Мания), Никола Василев (Мания), Димитър Петев (Мания), Севдалин Стайков (МФК МАГ), Александър Димитров (Левски), Йосиф Щутев (Левски), Мартин Марков (Левски), Христо Костов (Левски).