Стартират игрите за купа "8 Декември"

Спорт

11-11-2013, 11:54

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В програмата тази година са включени спортовете футбол, волейбол, боулинг и лекоатлетически крос

С лекоатлетически крос ще стартират спортните прояви по случай 8 декември - празника на Българските студенти. Организатор на игрите за поредна година са Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета.

В програмата тази година са включени спортовете футбол, волейбол, боулинг и лекоатлетически крос. Кросът ще се проведе на 16 ноември (събота) от 11.00 в морската градина, под летен театър. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Основен акцент в програмата на състезанията за студентите е цар футбол. Турнирът стартира на 18 ноември /понеделник/ от 16 ч. на базата на Технически университет Варна с мач между ВВМУ и ИУ. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са предвидени за 22 ноември (Петък).

В петък в новообновената спортна база на Икономически Университет Варна от 14.00 часа, с двубой между ТУ – ВСУ жени, ще стартира и волейболния турнир, а в 15.30 ч. следва мача при мъжете между ВВМУ – ИУ.

Кулминацията на състезанията в чест на празника на българските студенти, ще е боулинг турнира в “Playground” МОЛ Варна. Началото на квалификациите ще е от 15.00 часа, а финалните игри между петте финалиста, стартират в 17.00 часа.

Церемонията по официалното награждаване и закриване на “Купа 8 декември” ще се състои на 22 ноември от 19 ч. в спортен бар “Playground” МОЛ Варна.