Спартак взе точка от Витоша Бистрица

Спорт

10-11-2013, 16:22

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов отпадна от групата за мача със Спартак

Соколите завършиха 1:1 в Надежда, Виктор Митев удари греда

Отборът на Спартак 1918 стигна до равенство в самия край на двубоя с Витоша Бистрица в мач от последния кръг на "Б" група. Домакините поведоха в резултата през първата част, а Джихат Кямил изравни през второто полувреме.

Срещата не започна по най-добрия начин за гостуващия тим от Варна. Домакините успяха да открият резултата още във 2-рата минута, след като Четин Садула нахлу от ляво и с пас по земя намери Христо Господинов, който от няколко метра откри резултата. Веднага след попадението соколите натиснаха съперника, но пропуски пред вратата на Витоша попречи на варненци да се върнат бързо в мача. Първо Симеон Ганчев стреля от непосредствена близост, но вратарят на домакините спаси. На два пъти Янаки Смирнов излиза сам срещу един защитник на Витоша, но не успя да го преодолее и да нанесе изстрел към вратата, пазена от Господинов. В самия край на първата част Виктор Митев получи пас в наказателното поле, но не успя да вкара топката, след като стреля между двама бранители, но вратарят изби.

През втората част Спартак създаде няколко добри ситуации за гол, но отново пропуски лишиха варненци от изравняване. Виктор Митев удари греда, а Станислав Иванов стреля с глава на сантиметри покрай гредата. Янаки Смирнов пък отправи два страхотни удара, но вратаря спаси. Силната игра на спартаклии през втората част все пак даде резултат. В 82-рата минута Джихат Кямил бе изведен сам срещу вратаря и успя да реализира за крайното 1:1. След попадението варненци имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на домакините.

Така соколите ще зимуват в зоната на изпадащите на 12-а позиция с актив от 11 т.

Съставът на Спартак 1918: Николай Банков, Игнат Дамянов, Славомир Събков, Роналд Донев, Беадир Беадиров, Симеон Ганчев, Георги Коруджиев, Виктор Митев, Станислав Иванов, Станислав Желязков, Янаки Смирнов