Черно море излъга Балкан в Ботевград

Спорт

09-11-2013, 21:55

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците спечелиха мача с 89:84

Черно море Порт Варна победи Балкан като гост в Ботевград с 89:84, поднасяйки изненада в четвъртия кръг на ТЕСИ НБЛ. Ботевградчани бяха фаворити в срещата, но това не попречи на баскетболистите на Денислав Коцев да водят през целия мач и въпреки драматични моменти в самия край да си тръгнат с победата. Така варненският тим вече има три победи и само една загуба от Лукойл Академик, а Балкан е с победа и две загуби в актива си. В следващия кръг Черно море Порт Варна посреща Левски, а Балкан гостува на Ямбол.

Варненци поведоха още в първите минути на срещата и макар че не успяха да се откъснат на повече от 5:6 точки напред, те водиха през цялото първо полувреме, за да се стигне до 48:41. След почивката играта вървеше кош за кош, което запази разликата и въпреки че в един момент тя стана двуцифрена за първи път в мача, след 30 минути на терена Черно море отново водеше със 7 точки при 65:58. В началото на последната десетка разликата стана 13 точки, но в средата на частта Балкан записа 13:3 точки, за да се приближи само на 3 от съперника. По-малко от минута преди сирената разликата стана само точка, но тогава Педжа Стаменкович наниза ключова тройка, която изведе тима му с 4 точки напред и в оставащите минути разликата се запази.

Балкан спечели борбата под коша, но варненци имаха малко по-добра успеваемост при стрелбата общо от игра – 48% срещу 44%. Варненци си подадоха повече асистенции, отнеха повече топки и предизвикаха повече грешки на съперника си.

Симеон Илиев изигра пореден силен мач за варненци, завършвайки с 19 точки и 6 борби. Милян Пупович и добави 16 точки и 9 борби, а 16 отбеляза и Джордже Тресач.

За Балкан Станимир Маринов завърши с 32 точки, с 18 се включи Павел Маринов, а 15 и 9 борби регистрира Иван Лилов.