49 училища от Варна се включват в игрите тази учебна година

Спорт

09-11-2013, 17:07

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекорд бележи началото на Ученически игри 2013/2014

Наградиха шампионките по волейбол в ученическите игри

49 училища от Варна в 8 дисциплини ще вземат участие в игрите през тази учебна година. Това е своеобразен рекорд през последните години. Ежегодно в състезанията се включват около 3000 варненски деца. Днес бяха открити ученическите игри 2013/2014г. в залата на Първа езикова гимназия. На събитието присъстваха Димо Момиров, областен експерт на Министерството на спорта, Кристиана Генчева, началник отдел „Спорт“, представители на Обществения съвет по спорта и много други гости. Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците в областта на спорта.

Дисциплините, заложени в програмата за ученическия спорт през тази година, са - футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Децата са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момчета и момичета, юноши и девойки.

Надпреварите стартираха още на 26 октомври с най-масовите спортове баскетбол 5-7 клас, волейбол 8-10 клас и футбол. Мачовете се провеждат в спортните бази на ОУ „Цар Симеон I“, Първа ЕГ, НГХНИ „Константин Преславски“, Техническия университет и Спортен комплекс „Локомотив“.

Призьорите в турнира по волейбол за девойки 8-10 клас в ученическите игри бяха наградени на церемонията в многофункционалната спортна зала на Първа ЕГ. Първото място в надпреварата спечелиха момичетата на 3-та ПМГ „Акад. Медотий Попов“. Втора позиция е за МГ “Д-р Петър Берон“, а трета за Първа ЕГ.