Гонзо надъхва "моряците" за историческа победа в Пловдив

Черно море никога не си е тръгвал с 3 т. от "Лаута" от старта на "А" група

Наставникът на Черно море Георги Иванов надъхва своите футболисти за историческа първа победа в мача от 17-ия кръг с Локо (Пд). Шокиращо в историята на Черно море остава фактът, че от самото създаване на "А" група "моряците" не са си тръгвали от Пловдив с 3 т. Именно затова Гонзо ще се опита да мобилизира футболистите да промени статуквото в понеделник от 18 ч. на стадион "Лаута".

"В момента тимът на Черно море има потенциал и разполага с всички аргументи да победи всеки отбор в "А" група този сезон. Така че успехът срещу Локо Пд може да е исторически, но няма да бъде изненада за никой", коментираха от Тича.

Освен, че няма победа срещу този съперник на пловдивска земя, Морето има и друг срамен момент в своята история. Най-голямата загуба на тима от Варна, е именно срещу Локомотив (Пд). Tова става през сезон 2002 - 2003 г. когато моряците губят с 8:1. Тогава варненци излизат с юношите старша възраст на "Лаута", а треньор на младите таланти е Тодор Марев.

Любопитното е, че първият мач на "моряците" в българското първенство на самият му старт през 1948 г., е именно в Пловдив срещу "смърфовете".