Бързият влак от Варна за София блъсна кола на жп прелез

Крими

07-11-2013, 12:36

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Дядото-шофьор пресякъл прелеза неправомерно, откараха го в шуменската болница

Бързият влак от Варна за София, потеглил тази сутрин в 7:35 часа от морската столица блъсна лек автомобил на жп прелез край Шумен, научи Varnautre.bg

Катастрофата е станала между 8:30 и 9 часа, на жп прелез на около 300 метра след гара Шумен, в посока Търговище, разказа Росица Бонева - пътничка във влака. 

При катастрофата е пострадал възрастен мъж - шофьор на леката кола. Той е откаран с линейка в шуменската болница, като състоянието му е тежко. Над два часа е престоял тренът на мястото на инцидента. 

От катастрофата е пострадал и локомотивът на влака. След двучасовия престой край Шумен се е наложил още един в Търговище, където повредената в инцидента машина, е бил сменена. Влакът се движи с поне тричасово закъснение, уточниха изнервените пътници. 

Причината за инцидента е неправомерно пресичане на прелеза, съобщиха за Varnautre.bg от пресцентъра на БДЖ. Това е и основната причина за повечето инцеденти от този тип, допълниха от там. 

По непотвърдена информация пострадалият шофьор е на 69 години. Първоначалните прегледи, след настаняването му в болницата са установили поне две счупени ребра.